Путіна порівняли з поганим хлопчиком, який краде варення з буфету

У Росії щоквартально звужується «коридор можливостей», зазначив російський політолог

Поки президент Росії Володимир Путін сподівається на можливість зняття з країни західних санкцій, у Росії щоквартально звужується «коридор можливостей». Про це у вечірньому ефірі Радіо Крим.Реалії розповів російський політолог Дмитро Орєшкін. Так експерт прокоментував підсумки зустрічі лідерів країн «Великої двадцятки» і можливість зняття обмежень Заходу з Російської Федерації.
«Поки Володимир Путін, по суті, нічого не може запропонувати Заходу. Тому що досить чітко сказано, що оскільки були порушені міжнародні домовленості щодо суверенітету України, то Крим залишається «підвішеним». У Володимира Путіна ідея поганого хлопчика: я не буду більше красти варення з буфету, а ви мені за це дозволите більше грати в комп'ютерні ігри. Тут зовсім зрозумілий нерівномірний, несправедливий, несиметричний обмін. Тому що попри те, що нам розповідають тут (в Росії. – Ред.), для Заходу проблема санкцій в економічному сенсі надзвичайно мало значить. Так, є люди, інтереси яких ці санкції обмежили, наприклад, у Німеччині, але американську сторону це взагалі ніяким чином не обмежує», – сказав Орєшкін.
Експерт підкреслив, що у російського керівництва з кожним днем все більше обмежуються можливості. Зокрема, непідйомними для Росії стають Донбас і анексований Крим.
«У Володимира Путіна з кожним кварталом звужується коридор можливостей. Країну треба годувати, той же Крим треба годувати. З Донбасу потрібно йти, тому що не по кишені його утримувати. Починати війну теж не можна, тому що до цього всі готові, всі чекають, і підуть набагато більш жорсткі й суворі покарання. Але в той же час, потрібно зберегти на обличчі переможний вираз», – резюмував Орєшкін.
У китайському місті Ханчжоу 5 вересня завершився дводенний саміт «Великої двадцятки». Лідери провідних держав обговорили ключові проблеми світової політики і глобальної економіки.