Резонансне вбивство: Аваков пообіцяв кадрові зміни у керівництві поліції Миколаївщини

Аваков обіцяє поліцейським, які скоїли вбивство: жодної спроби обілити «честь мундира» не буде

У керівництві обласного Миколаївського главку поліції проведуть кадрові зміни після подій у Кривому Озері. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Щодо подій у Миколаївській області у Кривому Озері. Райвідділ буде розформовано і повністю оновлено. Зміни буде проведено і в керівництві обласного Миколаївського главку поліції. Сьогодні ж буде представлено нового начальника обласної поліції. Всі, хто замішаний у злочинних та протиправних діях, підуть під суд, і ніякої спроби обілити «честь мундира» не буде. Слідство Генпрокуратури, Внутрішньої безпеки Нацполіції і суд, переконаний, зможуть швидко і неупереджено встановити всі обставини смерті людини і покарати винних», – написав Аваков.

Також він зазначив, що Нацполіція вивчає питання можливо допущеного спотворення інформації з боку низки працівників – у разі підтвердження підозр санкції щодо несумлінних виконавців будуть так само безкомпромісними.

«На місці – на чолі комісії в Миколаївській області – працює глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, яка в кінці дня публічно відзвітує про вжиті за підсумками роботи комісії заходи», – додав Аваков.

Як повідомлялося, 24 серпня на Миколаївщині чоловік помер під час затримання правоохоронцями, за цим фактом було призначено службове розслідування. Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що трьох поліцейських, яких підозрюють у жорстокому побитті чоловіка в Кривому Озері у Миколаївській області, затримано вчора. З його слів, експертиза встановила, що, крім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в кайданки з травматичного пістолета.

Голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе, яка вирушила на Миколаївщину, прийняла рішення про розформування відділка поліції у Кривому Озері.