РНБО підготувала законопроект про відновлення суверенітету України на Донбасі

Засідання РНБО під головуванням президента Петра Порошенка

Законопроект буде подано президенту для внесення в парламент

Рада національної безпеки і оборони України подасть президенту Петру Порошенку для внесення в парламент проект закону «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей». Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Сьогодні в Апараті Ради нацбезпеки відбулося засідання анонсованого секретарем РНБО Олександром Турчиновим круглого столу, під час якого було обговорено законопроект «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей».

В обговоренні взяли участь експерти, які спеціалізуються на зовнішньополітичних, безпекових та оборонних питаннях, а також представники органів державної влади.

За словами заступника секретаря РНБО Олександра Литвиненка, після професійної дискусії «концепцію закону в цілому було підтримано». «Водночас надійшло багато пропозицій та зауважень, більшість з яких будуть враховані під час підготовки остаточної версії проекту, що буде поданий Президентові України для внесення до парламенту», - наголосив він.

Як повідомлялося, найближчим часом президент України Петро Порошенко внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про реінтеграцію Донбасу. 

14 червня Порошенко виступив проти скасування АТО. Він заявив: якщо не надати «військовим право адекватно діяти в умовах російської агресії, Україна буде беззахисною».