Росія готова до широкомасштабного наступу на Україну – експерт

Останні дані свідчать, що авіація знаходиться біля кордонів України, російська авіація знаходиться в найвищій ступені бойової готовності – в готовності до двохвилинного вильоту

На сьогодні Росія готова до широкомасштабного наступу, авіація РФ біля українських кордонів знаходиться в готовності до двохвилинного вильоту. Про таке в ефірі «5 каналу» заявив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.
«Ми не можемо сказати, чи це є підготовка до наступу, чи це є просто брязкання зброєю. Ми оцінюємо тільки факти, а факти говорять, що Росія готова до широкомасштабного наступу. Далі йде оцінка ситуації і конкретне виявлення ознак, чи може у найближчі години початися наступ чи ні. Останні дані свідчать, що авіація знаходиться біля кордонів України, російська авіація знаходиться в найвищій ступені бойової готовності – в готовності до двохвилинного вильоту», – зазначив експерт.
«Це можуть бути і інформаційні атаки на Захід та Україну, оскільки ця інформація оприлюднюється у засобах масової інформації, або це дійсно є підготовка до наступу. Ми вважаємо, що наступ готовий, і все буде залежати, у яких обставинах буде прийматися рішення особисто Путіним – на фоні засідання G20 чи підготовки до виборів у Росії», – додав Самусь.