Російське правосуддя: стало відомо про ще два заочні арешти українських правоохоронців

Слідчий комітет РФ розповів, за що переслідує прокурорів Януковича

Басманний районний суд Москви заочно заарештував також колишнього генерального прокурора України Олега Махніцького та його першого заступника Миколу Голомшу. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу слідчого комітету РФ.

«За клопотанням слідчого ГСУ СК (головного слідчого управління слідчого комітету – ред.) Росії Басманним районним судом щодо Кравченка і Приймачука заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Раніше аналогічний запобіжний захід заочно було обрано відносно Махніцького і Голомші», - йдеться в повідомленні.

У СК РФ уточнили, що їх підозрюють в тому, що будучи на посадах, вони в 2014 році «дали завідомо незаконні вказівки про проведення досудового розслідування» щодо командувача Чорноморським флотом РФ Олександра Вітко.

Відзначається, що російські правоохоронці закидають підозрюваним вчинення злочину передбаченого ст. 299 КК РФ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності або незаконне порушення кримінальної справи).

Голомша був звільнений з посади першого заступника генерального прокурора у жовтні 2014 року з підстав, передбачених законом про люстрацію.

Вітко підозрюється у скоєнні злочинів на території АР Крим.