Російські боти підривають довіру українців до вакцинації – Супрун

За словами міністра, проплачені Росією боти поширювали «антивакцинаторські теорії, наприклад, що вакцини викликають аутизм чи вбивають людей»

Виконуюча обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила на Генасамблеї ООН, що російські боти підривають довіру українців до вакцинації.

Про це вона написала 27 вересня у Facebook.

Зокрема, Супрун розповіла про дослідження American Journal of Public Health щодо «російських ботів та тролів», які поширювали брехню про вакцини в соцмережах.

«Американські дослідники проаналізували тисячі твітів, опублікованих між 2014 та 2017 роками, та виявили, що значна кількість з тих, де йшлося про вакцинацію, були написані з російських акаунтів», - повідомила Супрун.

За її словами, проплачені Росією  боти поширювали «антивакцинаторські теорії, наприклад, що вакцини викликають аутизм чи вбивають людей».

«Кремль використовує методи гібридної війни з метою підриву довіри до зусиль в області громадського здоров’я, націлених на підвищення рівня вакцинації населення в Україні та в усьому світі», - заявила Супрун і додала, що це доведений факт.

Вона також зазначила, що результатом такої гібридної війни стало те, в Україні за 6 місяців рекордно виросли показники захворюваності на кір, за її словами, захворіли на кір 41 тисяча людей, 37 з них померли.

«Україна зараз відчуває всю повноту гібридної війни Росії на собі, зокрема і у сфері охорони здоров’я», - резюмувала вона.

Також Супрун заявила, що російська гібридна війна – це загроза для здоров'я людей і закликала міжнародну спільноту обмежити роль Росії в Раді Безпеки ООН.