Російські хакери взялися за німецькі ЗМІ

Вперше хакерська група Sandworm була зафіксована в 2013 році

Атаки здійснювалися в період з серпня 2017 року по червень 2018 року і, ймовірно, ще тривають

Відомство з охорони конституції ФРН б'є на сполох: служба внутрішньої розвідки Німеччини попереджає про масштабні і високоточні хакерські атаки на німецькі медійні компанії і «організації в сфері вивчення хімічної зброї», пише видання Bild

У здійсненні атак підозрюється хакерська група Sandworm, відома також як Quedagh і BlackEnergy, яка, як і велика частина російської кіберарміі, підпорядковується службі військової розвідки ГРУ. Розвідники повідомляють про «хвилі цільових фішингових атак», тобто масштабних операцій з використанням шахрайських електронних листів із зараженими вірусами вкладеннями, йдеться в статті.

Атаки здійснювалися в період з серпня 2017 року по червень 2018 року і, ймовірно, ще тривають, пише Bild.

Вперше хакерська група Sandworm була зафіксована в 2013 році. Тоді, за даними відомства з охорони конституції, йшлося про атаки проти відкритих звітів про безпеку в сфері IT, операціях з кібершпіонажу проти НАТО, західних урядів, телекомунікаційних компаній, а також науково-освітніх установ.

У 2015 році розпочалися також атаки з метою саботажу, перш за все - під час російської війни проти України. Висновок співробітників відомства з охорони конституції ФРН: «На сьогоднішній день Sandworm являє собою одну з найнебезпечніших угрупувань, які здійснюють цільові кібератаки», - передає видання.

Як повідомлялось, російські хакери заражають українські компанії шкідливими програмами, щоб забезпечити собі несанкціонований доступ (так званий бекдор) для масштабної скоординованої атаки.