Російські окупанти в Криму відпустили п'ятьох людей

За словами активістів, силовики не показували свої документи під час затримання

Російські силовики відпустили п'ятьох людей, затриманих вранці 8 листопада в Старому Криму. Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

За повідомленням «Кримської солідарності», це Асан Зекер'яєв, Алім Зекер'яєв, Ресуль Абдураманов, Мустафа Ісаєв, Амет Умеров.

Кримчанин Абдуллах Якубов оприлюднив відео, на якому знято п'ятьох кримчан, після того як їх відпустили з райвідділу. За їхніми словами, силовики не показували свої документи під час затримання.

«Нам нічого не пояснювали, ходили з автоматами в будинку. Сказали, що потім пояснять», ‒ розповів один із затриманих.

Кримчани зазначили, що жили в будинку, розташованому у дворі Алімдара Белялова, де проводили обшук, і не виключили, що скаржитимуться на дії силовиків.

Вранці в середу російські силовики відвезли до райвідділу поліції п'ятьох людей, працевлаштованих у кафе кримчанина Алімдара Белялова, в будинку якого вранці, 8 листопада, провели обшук. За словами Белялова, в постанові про обшук, з якою прийшли силовики, було написано про «заклики до екстремізму».

Публічних коментарів російських силовиків з цього приводу поки немає.

Після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів та представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.