Російські окупанти затримали на в’їзді до Криму архієпископа УПЦ КП (ОНОВЛЕНО)

Архієпископ УПЦ КП Климент

Російські прикордонники утримують владику Климента на адмінкордоні без жодних пояснень

Архієпископа Сімферопольського і Кримського Української православної церкви Київського патріархату Климента затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом російські прикордонники.

«Мене відвели в бік і без жодних пояснень вже півгодини утримують на «російському кордоні», – повідомив телефоном «Голосу Криму» владика Климент.

Він також додав, що коли він виїжджав з півострова до материкової частини України, то його протримали на пункті пропуску російські прикордонники понад годину і також без жодних пояснень щодо причини затримки.

Нагадаємо, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент на заході з питання анексованого Криму в рамках осінньої сесії ПАРЄ заявив, що в окупованому Криму під загрозою знищення перебувають Українська православна церква, українські освіта, культура та україномовний простір.

Близько 14-ї години «Главкому» вдалося поспілкуватися з владикою Климентом. Архієпископ повідомив, що російські прикордонники його відпустили і він уже в кабінеті своєму в Сімферополі, доїхав нормально.

На питання, чи може бути це затримання пов’язане з тим, що він мав виступ у ПАРЄ, Климент не виключив такої можливості. Він зазначив, що був готовий, що на адмінкордоні з окупованим Кримом може стикнутися з проблемами.