Російські спецслужби «годували» українців фейковими новинами

Спецслужби публікували статті вигаданих авторів із фековою інформацією

Служба безпеки України викрила чергову інформаційну операцію російських спецслужб. Про це повідомляє у Facebook прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, спецоперація була спрямована на дискредитацію української журналістики і силових структур, зокрема СБУ.

«Користуючись необізнаністю російськомовних користувачів інтернету щодо публікацій іноземних ЗМІ, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів із завідомо фейковою інформацією начебто з іноземного джерела. А потім ці публікації поширюються на подібних проросійських інформаційних ресурсах», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, нещодавно СБУ звернуло увагу на псевдожурналіста Юрія Абрамовича, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі «Антифашист».

«Його останній «шедевр» «Немецкое ТВ: Принадлежащие олигархам украинские СМИ промывают мозги людей патриотической пропагандой», - розповідають у прес-центрі.

За даними служби, у статті йдеться про нібито репортаж (насправді, відсутній) німецької громадської телерадіокомпанії ARD про методи роботи українських журналістів.

«Автор» позиціонує себе з німецькою журналістикою, більшість його матеріалів стосується «німецького бачення» ситуації в цілому у світі, і в Україні зокрема. Водночас, жодної статті Ю. Абрамовича у німецькомовних виданнях не знайдено. Проте його ім’я стоїть під 652-ма антиукраїнськими публікаціями на «Антифашисті», - наголошується в повідомленні.

В СБУ зазначають, що у відкритих джерелах інформації про Юрія Абрамовича немає.
«Існує ймовірність, що він належить до категорії «фейкових іноземних кореспондентів», що використовуються прокремлівськими виданнями для висвітлення міжнародної оцінки щодо подій в Україні та за її межами», - кажуть у спецслужбі.