Російський банк «Банк ВТБ» закриває свою «дочку» в Україні

У вересні 2015 року Рада національної безпеки і оборони оприлюднила перелік російських фізичних і юридичних осіб, які підпадають під розширені санкції

Російський «Банк ВТБ» буде закривати український дочірній БМ Банк (Київ). Про це поше російське агентство «Прайм.

«У нас є в Україні ще актив – Банк Москви, який потрапив під особливі санкції. І ми для того, щоб цей банк зберегти, хотіли його докапіталізувати, але керівництво України, по-моєму, навіть Рада безпеки (РНБО) там збиралася, вони категорично проти зміни цих санкцій. Ми будемо цей банк точно закривати в найближчі місяці», – сказав глава ВТБ Андрій Костін.

 Український БМ Банк контролюється російським «БМ-Банк», який в свою чергу належить російському Банку ВТБ.

У вересні 2015 року Рада національної безпеки і оборони оприлюднила перелік російських фізичних і юридичних осіб, які підпадають під розширені санкції. До цього переліку потрапив російський Банк Москви. На зборах акціонерів БМ Банку, яке відбулося 22 липня 2016 року в Москві, було вирішено затвердити план заходів підвищення капіталізації та ліквідності українського БМ Банку.

Також акціонери вирішили провести капіталізацію БМ Банку після скасування санкцій РНБО. В даний час статутний капітал банку становить 1,631 млрд гривень.