Російський опозиційний політик розповів, що насправді означає путінська доктрина інформаційної безпеки

Костянтин Боровий
Фото Новое время

Костянтин Боровий пояснив, що мала на увазі російська влада у кожному пункті Доктрини

Підписана президентом Росії Доктрина інформаційної безпеки, нагадує радянські документи «боротьби за мир у всьому світі». Кожен раз, коли такі документи з'являлися в СРСР, це означало початок нового військового конфлікту, в якому СРСР планував взяти участь. В'єтнам, Куба, Ангола, Нікарагуа, Близький Схід... Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

«Доктрина інформаційної безпеки, підписана сьогодні Путіним, дає точну відповідь на цілі і методи інформаційної війни, яку веде сьогодні Росія», - пише він і роз’яснює кожен пункт.

«Запобігання військових конфліктів», за його словами, насправді передбачає стратегічне стримування противника і інформаційну участь у військових конфліктах.

Пункт про те, що «стратегічною метою забезпечення інформаційної безпеки в області стратегічної стабільності і рівноправного стратегічного партнерства є формування стійкої системи неконфліктних міждержавних відносин в інформаційному просторі», на думку опозиціонера, слід читати: «Основна мета - послабити інформаційні інструменти та засоби захисту противника».

« У доктрині також йдеться, що спецслужби низки країн використовують «інформаційно-психологічний вплив» для дестабілізації ситуації у світі, що призводить до «підриву суверенітету і порушення територіальної цілісності інших держав». При цьому число скоординованих атак на важливі російські об'єкти зростає, а іноземна розвідувальна діяльність щодо країни посилюється», - цитує Боровий і пояснює: «Слід читати: Іноземні засоби захисту проти інформаційної війни слід вважати головними об'єктами нападу».

« У Доктрині інформаційної безпеки відзначається також, що російські ЗМІ піддаються за кордоном відвертої дискримінації… Слід читати: Спроби послабити російські засоби ведення інформаційної війни слід розглядати, як агресивні засоби оборони, які повинні бути придушені силовим шляхом», - переконаний Боровий.

І наостанок опозиціонер зауважує: « Підкреслюється, що зарубіжні ЗМІ дають упереджену оцінку російської державної політики, при цьому кількість подібних матеріалів зростає. Слід читати: Росія не має стратегічних переваг в інформаційній війні, як це було раніше. Слід посилити пропагандистську складову інформаційної війни», - пише Боровий.