Російський політолог розповів, хто стане наступником Путіна

Політичний син у Путіна тільки один - експерт

Політолог Станіслав Бєлковський припускає, що наступником президента РФ Путіна буде нинішній прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв. Про це він заявив в ефірі «Ехо Москви».

Експерт нагадав: за часів президентства Медведєва Путін зробив ставку на генералів Сугробова і Колесникова, яких призначив керівниками Департаменту МВС по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією. Свого однокурсника Кожокаря він призначив начальником Слідчого Департаменту МВС. Але коли Медведєв пішов з поста президента, то генерал Сугробов опинився у в'язниці, де він зараз і знаходиться, генерал Колесніков викинувся з вікна, Кожокар кудись зник. Незважаючи на чистки у владі, Медведєв залишився наближеним до Путіна, пише видання.

«Сам (Медведєв) залишається, тому що він син рідний. Тому що він рідний син Володимира Володимировича. Володимир Володимирович і його силовики прибрали всіх ставлеників Медведєва… І ніякий амбітний чувак - я прошу вибачення за вживання цього вульгаризма - не прийде на його місце, бо Володимир Володимирович не хоче мати амбітного прем'єра. Він хоче передати владу своєму синові, і син політичний у нього тільки один. Можливо я помиляюсь. Але якщо хтось знає ім'я іншого політичного сина Володимира Путіна (я не маю на увазі чутки про те, що у Володимира Володимировича є діти від альтернативного шлюбу, я маю на увазі саме політичного сина, нехай він його назве ім'я», - сказав Бєлковський.

Політолог упевнений, що президентом Росії може бути тільки етнічний росіянин з прізвищем на «-ов», «-ів», «ін». «Тому Кадиров ... Хоча він з прізвищем на «-ів», але він не етнічний росіянин… Ні-ні-ні, це неможливо. Вінн лідер незалежної держави, яка чомусь вдає, що вона входить досі до складу Російської Федерації. Втім, зрозуміло, чому - тому що він отримує величезні гроші від Російської Федерації, що можливо тільки за умови перебування в складі Російської Федерації», - зазначив політолог.

«І він, звичайно, лідер перемоги. Тобто Чечня ж виграла у Другу чеченську війну у Росії. Це трошки не пояснюється публічно, що умови миру і відновлення Грозного, і весь цей Грозний-Сіті - це результат не перемоги Росії в Чеченській війні, а результат перемоги Чечні в цій війні», - резюмував Бєлковський.

Нагадаємо, Путін нещодавно заявляв, що його наступник повинен бути молодим і зрілим одночасно. Про своє рішення брати участь у виборах в 2018 році Путін поки не повідомляв.