Російський суд оштрафував The New Times на 22 млн рублів

Штраф призведе до примусового закриття The New Times

У Росії мировий суд оштрафував незалежне інтернет-видання The New Times і його головну редакторку Євгенію Альбац на понад 22 мільйони рублів за несвоєчасну відповідь на запит Роскомнагляду щодо іноземного фінансування. Це призведе до закриття журналу.

Про це повідомив адвокат видання та редакторки Вадим Прохоров. За його словами, такий штраф призведе до примусового закриття The New Times.

Захисник додав, що рішення щодо штрафу було ухвалене на судовому засіданні без адвокатів та предсавників видання. Також Прохоров розповів, що журнал буде оскажувати цей штраф.

«Ще мінус один незалежний ЗМІ», — прокоментував в своєму Telegram-каналі головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов.

Нагадаємо, у травні 2018 року російське інтернет-видання Znak.com виграло у Роскомнагляду суд щодо лайки в відеоролику. Роскомнагляд почув мат в ролику і звинуватив Znak.com в порушенні закону про ЗМІ, за що виданню загрожував штраф. Редакція наполягала на тому, що нецензурної лексики на відео не чути.