Розслідувач Bellingcat розповів, що буде містити підсумковий звіт розслідування катастрофи МН17

Аналітики довели, що РФ намагалася підсунути слідству фальшиві супутникові знімки

Розслідувач Bellingcat Арік Толер в інтерв’ю «Главкому» заявив, що звіт стосовно розслідування катастрофи МН17 планується обнародувати 24 липня і це буде документ на 50-сторінок англійською і російською мовами.

«У ньому буде небагато нового від того, що ви уже знаєте. Ми опитали декілька експертів, аналітиків, думки яких включили у цей звіт. Наприклад, вони аналізували супутникові знімки, оприлюднені Міноборони Російської Федерації. Наші розслідувачі з’ясували, що ці знімки є не чим іншим, як фейками, тобто вони були зроблені за місяць-два до трагедії. В той час як Міноборони РФ стверджує що вони свіжі, були зроблені за три дні до трагедії. Так от, саме аналітики проаналізували ці знімки і прийшли до висновку, що вони фальшиві, і не відповідають тим дням, про які каже російська влада», - зазначив експерт.

Він додав, що з приводу цих кадрів у фахівців Bellingcat були сумніви, тому вони запросили сторонніх фахівців проаналізувати ці супутникові фотознімки.

«У нашому звіті ми описуємо усі аспекти розслідування в одному місці. Там ви зможете прочитати думки з цієї теми багатьох міжнародних експертів», - додав Толер.