Рятувальники знайшли чорну скриньку літака, що розбився в Індонезії

Чорну скриньку з літкака Boeing 737 MAX - знайдено 

Раніше водолази розповіли, що самописець знаходився на глибині близько 30 м

Співробітники національного пошуково-рятувального агентства Індонезії виявили і підняли на поверхню один з бортових самописців пасажирського літака авіакомпанії Lion Air.

Про це повідомляє The Jakarta Post.

Розшифровка чорного ящика, знайденого на глибині близько 30 метрів, повинна допомогти встановити причину краху лайнера.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Як уточнює видання, раніше також з'являлася інформація про виявлення в морі фюзеляжу літака, проте ці повідомлення не підтвердилися. Знайдений предмет виявився уламком корабля.

Учасникам пошуково-рятувальної операції також вдалося виявити на морському дні три великі об'єкти. Швидше за все, це частини корпусу літака.

Нагадаємо, літак індонезійської компанії Lion Air, що впав у море після вильоту з Джакарти, мав технічну проблему на попередньому рейсі. 

Як повідомив керівник Національного комітету з безпеки авіації Індонезії Соерджанто Тьяхйоно, літак Boeing 737 MAX мав усього два місяці та 800 годин нальоту.

Серед пасажирів лайнера Boeing 737 авіакомпанії Lion Air, що розбився в Індонезії, були 20 чиновників міністерства фінансів країни.

У компанії Boeing готові надати всю необхідну інформацію під час розслідування причин авіакатастрофи.

Також з'явилося моторошне відео з салону літака за мить до аварії.

Заступник голови Національного комітету з безпеки транспорту Індонезії Гаріо Сатміко повідомив журналістам, що в цього літака були технічні проблеми.