СБУ допитала Савченко як свідка: деталі засекречено

Надію Савченко допитали як свідка в рамках кримінального провадження щодо зазіхання на територіальну цілісність України та створення терористичних організацій

Служба безпеки України допитувала депутата від «Батьківщини» Надію Савченко як свідка в рамках кримінального провадження щодо зазіхання на територіальну цілісність України та створення терористичних організацій. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит DT.UA, на предмет допиту Савченко після її заяв щодо неофіційного візиту на окуповані території Донбасу.

«Слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України та створення терористичних організацій», – сказано у відповіді СБУ.

Водночас у спецслужбі не відповіли на запитання, що саме повідомила Савченко під час допитів, посилаючись на таємницю слідства.

Окрім того, DT.UA не отримало відповіді на запитання, чи відстежує СБУ ймовірні зв'язки Савченко з Віктором Медведчуком.

Раніше Савченко повідомила, що дала свідчення Службі безпеки України щодо своїх поїздок до окупованих районів Донецкой та Луганської областей. Свої візити до ОРДЛО Савченко пояснила необхідністю відстежувати шляхи контрабанди, а також вивчати настрої жителів окупованих територій.

Нагадаємо, 12 жовтня народний депутат Надія Савченко, виступаючи в сесійній залі ПАРЄ, заявила, що нещодавно відвідала окуповані території і спілкувалася з людьми, які її взяли у полон.

Також вона заявляє, що змогла поспілкуватися з представниками «ДНР» та «ЛНР» настільки детально, що відчула зміну їхніх настроїв. А також заявила, що на окупованій території Донбасу відстежувала контрабанду.

Раніше журналіст з Донецька Олексій Мацука заявив, що Савченко намагалася потрапити в Донецьк кілька тижнів тому «стежками» через Красногорівку для зустрічі з лідером «ДНР» Олександром Захарченком. Савченко у відповідь спростувала його слова і заявила, що взагалі давно не була в зоні АТО.