СБУ затримала військового, який намагався продати двигуни від Мі-8

Чоловік пропонував через посередників агрегати покупцям за чотириста тисяч гривень, серед яких, за наявною інформацією, були представники РФ

Служба безпеки України затримала командира роти охорони однієї з військових частин на Київщині за підозрою у спробі продажу двох двигунів від гелікоптерів Мі-8.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними відомства, підозрюваний пропонував потенційним покупцям, серед яких були представники РФ, купити два двигуни за 400 тисяч гривень, тоді як їхня справжня вартість «у десятки разів» вища.

«Співробітники СБ України задокументували, що зловмисник організував заїзд на територію військової частини вантажівки, якою збирався транспортувати вкрадені двигуни», — йдеться у повідомленні.


Зазначається, що після виїзду підозрюваного з військової частини разом з викраденими двигунами його затримали правоохоронці.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 410 Кримінального кодексу (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).