Сенатор США після поїздки в Росію назвав Путіна диктатором

У Росії, як зазначив Кеннеді, немає політичної філософії

Сенатор США та представник Республіканської партії Джон Кеннеді після візиту в складі офіційної делегації до РФ заявив, що домовлятися з Росією все одно що домовлятися з мафією, а президенту Путіну взагалі не можна довіряти.

Він також повідомив, що особисто застеріг російський уряд від втручання у вибори в США, оскільки це обернеться «ще жорсткішими санкціями, ніж є зараз», передає «Радіо Свобода».

«У Росії немає політичної філософії. Схоже на те, що можна назвати політичною філософією мафії. Їхня філософія - це гроші та влада, це філософія Путіна, він править залізною рукою, він диктатор», - заявив Кеннеді.

За його словами, більшість зустрічей делегацій були доволі «дивними», а голова російського МЗС Лавров – «хуліган».

Сенатор також зазначив, що закликав росіян забиратися зі сходу України, анексованого Криму, та припинити бойові дії в Сирії, і навпаки – допомогти США врегулювати ситуацію і не дати Ірану закріпитися на півдні цієї країни.

Візит делегації парламентарів США до Росії тривав від 30 червня до 4 липня напередодні саміту президентів обох країн 16 липня в Хельсінкі. Під час поїздки вони провели зустрічі з керівництвом російського парламенту та членами уряду РФ.

Нагадаємо, 28 червня у Кремлі заявили, що 16 липня в Гельсінкі відбудеться зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна.

Посол США в РФ Джон Хантсмен повідомив, що президент США на зустрічі із Путіним підніме тему «ворожої діяльності Росії».