Сенатори хочуть заслухати перекладача Трампа про приватну зустріч з Путіним

Демократи хочуть заслухати перекладача Трампа про приватну зустріч з Путіним

Лідер демократів у Сенаті запропонував провести слухання з усіма членами делегації, які були присутні на зустрічі Трампа й Путіна

Сенатор від Демократичної партії Джані Шахін закликала викликати на слухання в Конгрес офіційного перекладача з боку США, який був присутній на приватній зустрічі Трампа й Путіна у Гельсінкі.

Про це вона написала у Twitter.

«Я закликаю провести слухання з перекладачем, який був присутній з боку США під час зустрічі Трампа й Путіна, аби дізнатися, що вони обговорювали в приватному порядку. Перекладач може допомогти визначити, чим глава Білого дому поділився, або що пообіцяв президенту РФ від імені нашої країни», - підкреслила сенатор.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Ініціативу Шахін підтримали однопартійці, передає «Укрінформ».

Зокрема, Чак Шумер, лідер демократів у Сенаті, запропонував «негайно» провести слухання з усіма високопоставленими членами делегації, які були присутні на зустрічі Трампа й Путіна.

«Дуже важливо, щоб наші республіканські колеги приєдналися до нас, вимагаючи свідчень на слуханнях команди з питань нацбезпеки президента, яка перебувала в Гельсінкі, і ми повинні це зробити негайно», - заявив він.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Нагадаємо, у зв'язку із критикою з боку конгресменів зустрічі президента США Дональда Трампа та й президента Росії Володимира Путіна, Трамп скликає закриту нараду із членами Конгресу.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Сенатор-республіканець назвав цю прес-конференцію «одним із найганебніших виступів американського президента», а саміт у Гельсінкі «трагічною помилкою».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також статтю: Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили»