Серед спонсорів Клінтон є російські олігархи, - Bloomberg

Фото з відкритих джерел

Bloomberg: Серед донорів Трампа не виявилося жодного відомого американця російського походження

Спроби штабу кандидата в президенти США Хілларі Клінтон зобразити суперника Дональда Трампа людиною російського президента Володимира Путіна привели до активних пошуків зв'язків з РФ у кандидата від республіканців. Накопати майже нічого не вдалося. Але серед спонсорів кампанії Клінтон знайшлися російські олігархи, пише американське видання Bloomberg.

«Серед донорів Трампа не виявилося жодного відомого американця російського походження. Навіть Леонід Блаватник, що володіє Warner Music і заробив собі статки в 16,2 мільярда доларів (за оцінкою Bloomberg Billionaires) в Росії на нафті і інших промислових активах, а сьогодні щедро виділяє кошти республіканським кандидатам, - і той нічого не дав Трампу. Його дружина Емілі передала 33 400 доларів до фонду Демократичної партії і вручила максимальне пожертвування Клінтон в сумі 2 700 доларів», - ише видання.

У статті йдеться, що серед донорів Клінтон виявилася Марія Байбакова, яка передала цьому кандидату 2 700 доларів і яку Politico назвав «важливим гравцем в політиці Демократичної партії». Вона займається збором коштів і працює в комітеті з економічної політики. Також свій внесок у скарбничку демократів внесла Дар'я Жукова.

«Марія Байбакова - дочка Олега Байбакова, який є близьким колегою власника «Бруклін Нетс» і пов'язаний з Михайлом Прохоровим. Прохоров розбагатів на приватизації «Норнікеля», що є найбільшим в світі виробником паладію. Байбаков був віце-президентом цієї компанії, а потім керував російською інвестиційною філією Прохорова «Онексім». У Прохорова недавно виникли проблеми з Кремлем... Байбаков аполітичний... Так що всі ті, хто шукає тут путінський слід, будуть розчаровані», - зазначає видання.

Жукова - дружина Романа Абрамовича, чиї статки в 10,7 мільярда доларів є результатом продажу контрольного пакету нафтової компанії «Сибнефть» «Газпрому» за ціною, яку в той час багато хто вважав завищеною. Абрамович досі володіє в Росії важливим активом - часткою в металургійній компанії «Євраз». Жукова, що є помітною фігурою в світі сучасного мистецтва, керує в Москві великим центром мистецтва під назвою «Гараж».

«Немає нічого поганого в тому, що ці багаті росіяни відчувають симпатії до Клінтон, адже і Байбакова, і Жукова сповідують прогресивні погляди», - резюмує Bloomberg.