Шокін подасть до суду на журналістів за розслідування про нього

Колишній очільник ГПУ називає себе вже 12 років як «завидним нареченим»

Екс-генпрокурор Віктор Шокін називає замовним матеріалом розслідування журналістів про його цивільну дружину, на яку начебто зареєстрована ціла низку майна, і обіцяє подати судовий позов проти авторів розслідування. Про це він заявив в коментарі 112 Україна.

За його словами, журналісти подали неправдиву інформацію.

По-перше, він не має цивільної дружини і вже «12 років завидний наречений», про що неодноразово говорив ЗМІ.

По-друге, Шокін заявив, що не має відношення до маєтків, про якій йдеться в сюжеті. З його слів, це швидше замовний матеріал і Шокіну відомо, кому це вигідно.

Зі свого боку редакція «Схем» повідомила, що має всі документи, які підтверджують дані розслідування, наведені і в телесюжеті, і у статті на сайті, та готова підтвердити свою рацію в суді, якщо знадобиться. Творці програми також зазначили, що давали Віктору Шокіну змогу висловити свою точку зору до ефіру, але відповіді не отримали.

Раніше журналісти програми «Схеми» повідомили, що Шокін перебуває в цивільному шлюбі з заступником головного лікаря київської лікарні «Феофанія» Оксаною Гриневич, а також має трирічну дитину. Автор програми зазначає, що це дало можливість приховувати Шокіну в декларації цілий ряд майна. Стало відомо, що Гриневич придбала будинок в елітному районі Праги. Також вона володіє декількома земельними ділянками та будинком майже на в селі Пилява Київської області.