Ситник поскаржився на суди, які затягують розгляд антикорупційних справ

Фото 112.ua

Ситник наголосив, що на поточний момент НАБУ передало до судів понад 30 справ, низка ще готується до передачі

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник констатує тенденцію затягування розгляду судами обвинувальних актів НАБУ. Про це він сказав в інтерв'ю «Українським новинам».

«Яку тенденцію ми спостерігаємо? Тенденцію затягування розгляду судами кримінальних проваджень. Тому ми і виступаємо за створення Антикорупційного суду. Суспільство втомилося від постійних затримань і чекає на вироки судів», – зазначив він.

За словами Ситника, нині за матеріалами НАБУ винесено лише п'ять судових вироків, а саме у справах, щодо яких було досягнуто угоди зі слідством. При цьому Ситник зауважив, що наразі НАБУ передало до судів понад 30 справ, низка ще готується до передачі.

Зазначимо, раніше Ситник заявляв, що Європейський союз підтримує ініціативи НАБУ щодо автономного «прослуховування» та антикорупційних судів.

Нагадаємо, Антикорупційний комітет Ради схвалив законопроект, який дозволяє НАБУ вести самостійне прослуховування каналів зв'язку. За словами директора Артема Ситника, отримання НАБУ права на самостійну «прослушку» є однією з вимог Міжнародного валютного фонду. Наразі таку можливість мають лише Національна поліція та СБУ.