Скандал у Миколаєві: водіїв швидкої, які приїхали п’яними на ДТП, звільнили

В одного з водіїв у крові зафіксовано 1,9 проміле алкоголю, у другого - 0,64

Двох водіїв швидкої допомоги Миколаївського обласного центру меддопомоги та медицини катастроф, які приїхали за викликом на ДТП у стані алкогольного сп’яніння, звільнено з роботи.

Про це заявив 14 листопада на нараді заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Євген Шевченко.

«Ці люди звільнені. По-друге, головний лікар однозначно отримає догану, а керівництво управління охорони здоров’я - останнє попередження... Людина, яка приїжджає за кермом на виклик, де сталася ДТП, не менш відповідальна, ніж та, яка в цей час рятує життя», - повідомив Шевченко.

Він також зазначив, що дасть доручення управлінню охорони здоров’я та керівникам медичних закладів взяти під особисту відповідальність всіх, хто працює у їх закладах.

У свою чергу головний лікар обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Самойлов заявив, що водіїв швидкої звільнено «за статтею».

«Зі свого боку можу сказати, що дійсно ми максимально посилимо роботу. Це можуть бути певні точкові нічні рейди на виявлення вживання алкоголю як серед водіїв, так і серед медичних працівників», - повідомив Самойлов.

Нагадаємо, у Миколаєві поліція виявила одразу двох водіїв швидкої допомоги, які приїхали за викликом на ДТП у стані алкогольного сп’яніння. В одного з водіїв у крові зафіксовано 1,9 проміле алкоголю, у другого - 0,64.

Відео інциденту було розміщено на сторінці Police control в Youtube.