«Слово в слово». Депутат від БПП Мушак заявив про реєстрацію в Раді проекту земельної реформи Тимошенко

Депутат Олексій Мушак

Фото: Главком

У Раді зареєстровано точну копію законопроекту 2008 року

Депутати повторно зареєстрували законопроект «Про ринок землі», який є точною копією проекту закону Юлії Тимошенко від 2008 року. Про це повідомив народний депутат України від БПП Олексій Мушак, пише Цензор.нет.

«Слово в слово, кома в кому, крапка в крапку. Це точна копія того, що пропонувала Юлія Тимошенко в 2008 році. Це компроміс в такому чутливому питанні як ринок землі. Будь-який послідовний, відповідальний політик повинен підтримати бажання реалізувати свої ідеї та напрацювання. Я вірю, що таким політиком і є Юлія Тимошенко, - повідомляє Мушак, - Нашим опонентам може не подобатися пропозиції від коаліції, уряду, Президента. Тоді реалізуймо їхні ідеї та напрацювання. Адже позиція не може так кардинально змінюватися залежно від того, у владі ти або в опозиції. Я вірю, що політики повинні бути послідовними».

За його словами, депутати пропонують Юлії Тимошенко разом просувати її версію ринку землі.

«Запрошуємо Тимошенко і її команду приєднатися до авторського колективу. Більш того, вважаємо вкрай необхідним поміняти написи на агітаційних наметах «Батьківщини» із «Зупини розкрадання землі» на «За земельну реформу Тимошенко». І відповідно змінити питання, які партія «Батьківщина» планує винести на всеукраїнський референдум», - заявив нардеп..

На думку Мушака, концепція Тимошенко знайде багато прихильників серед поборників економічної свободи.

«Законопроект 7112 від 14.09.2017 або 2143 від 28.02.2008 ліберальна версія на ринку землі за всі 26 років земельної дискусії. Судіть самі. Коло покупців дуже широке - громадяни України, підприємства з українськими засновниками, будь-які іноземці, які зареєстрували юридичну особу в Україні», - заявляє Мушак.

За його словами, в законопроекті немає мінімальної ціни покупки 1 га землі сільськогосподарського призначення.

Також немає обмежень на концентрацію сільгоспземлі в одних руках.