Спецслужби РФ намагалися завербувати двох українських військових

Обидва офіцери не вчинили протиправних дій на шкоду інтересам держави

СБУ вкотре застерігає громадян України уникати поїздок до Російської Федерації, на тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та АРК

Служба безпеки України викрила спроби вербування спецслужбами Росії українських військових.

Про це 29 січня повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники СБУ встановили два факти контактів військовослужбовців ЗСУ з російськими спецслужбами під час перебування в особистих цілях на тимчасово окупованих територіях Донбасу, відвідування дипустанов РФ в Україні. Спецслужби РФ для вербування українських військових чинили психологічний та фізичний тиск, погрожували життю та здоров’ю військовослужбовців та членам їх родин», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що обидва офіцери не вчинили протиправних дій на шкоду інтересам держави.

СБУ вкотре застерігає громадян України уникати поїздок до Російської Федерації, на тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Наголошується, що відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України, «звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання».

СБУ наполегливо рекомендує громадянам України, які потрапили в поле зору спецслужб РФ та на адресу яких надходили пропозиції вербувального характеру, невідкладно звертатись до органів Служби безпеки.