Спроба зробити рейтинг: Зеленський відреагував на пом'якшення карантину в Черкасах

Володимир Зеленський записав чергове відео – передав привіт від президента, СБУ та МВС меру міста Черкас

Фото: скріншот з відеозапису

Президент заявив, що дії Бондаренка - це спроба заробити політичні рейтинги ціною життя та здоров’я жителів міста

Президент України Володимир Зеленський у сьогоднішньому відеозверненні відреагував на рішення мера Черкас щодо послаблення карантинних обмежень раніше 11 травня.

За словами глави держави, рішення про послаблення карантину в Черкасах, раніше запланованого урядом терміну, є нічим іншим, як спробою мера міста зробити політичний рейтинг.

«Окремий полум'яний привіт особисто від президента, а також Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України я хочу передати меру міста Черкас, який разом з міською радою загубили календар та збиралися пом'якшувати карантинні заходи раніше 11 травня. Це спроба заробити політичний рейтинг ціною життя та здоров'я жителів міста. Це буде мати відповідні юридичні наслідки», - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що не варто плутати децентралізацію та автономію, і не треба займатися самодіяльністю, яка ставить під загрозу життя та здоров’я людей.

Як відомо, 30 квітня Черкаська міська рада ухвалила рішення щодо послаблення карантину у місті раніше 11 травня. Місцева влада дозволила з 1 травня відновити роботу непродовольчих магазинів, ринків, парків і скверів, а також літніх майданчиків кафе і ресторанів.

Після цього поліція порушила кримінальну справу. Правоохоронці пояснили, що місцева влада виходить за рамки своїх повноважень, адже відповідно постанови Кабміну, зараз не можна послаблювати карантин.

Додамо, глава МВС Арсен Аваков заявив, що мер Черкас «загрався», а реакція поліції на його дії буде «жорсткою».

У свою чергу мер Черкас заявив, що не боїться кримінального переслідування через зняття карантину.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540). Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

Серед усіх, хто захворіли за останню добу, 37 дітей – попередньої доби (45) та 91 медик – (87). Минулої доби від коронавірусу в Україні одужали 175 - попередньої доби (135), померли 11 - (11).