США направляють в Східну Азію стратегічний бомбардувальник В-2

Стелс-бомбардувальник В-2

Точний маршрут літака не відомий, однак скоріше за все він з’явиться поблизу КНДР

В неділю Стратегічне командування США повідомило про те, що у Східну Азію для виконання завдань був відправлений стратегічний стелс-бомбардувальник В-2. Про це повідомляє видання The Japanese Times.

У повідомленні про місію американського бомбардувальника, який розміщений на базі Whiteman в штаті Міссурі, говориться про те, що це буде «наочна демонстрація зобов’язань, які США мають перед союзниками, і посилення регіональної безпеки».

Окрім того метою рейду В-2 в Східну Азію стане необхідність ознайомити екіпаж із різними базами США в регіоні і операціями в складі різних командувань. Тим самим це допоможе підтримувати як високий рівень бойової готовності так і ефективність діяльності екіпажу.

На сьогодні точний маршрут слідування стратегічного бомбардувальника В-2 невідомий, оскільки Стратегічне командування США відмовилося надавати деталі. Передбачається, що сам рейд триватиме тиждень. В останній раз даний тип літака здійснював політ до Корейського півострова у 2013 році.

В той самий час нещодавно Південна Корея запропонувала США надавати допомогу в обслуговуванні стратегічних бомбардувальників під час їх обльотів навколо півострова.