Нардеп, який «продав Ролс-Ройс», купив новенький позашляховик за 2,4 млн грн

Toyota LC200

ГПУ підозрює обранця Константіновського у несплаті податків у великих розмірах

Народний депутат України (виборчий округ №220) В'ячеслав Константіновський придбав автомобіль Toyota LC200, 2017 року випуску за ціною 2,4 млн грн..

Про це стало відомо «Главкому» з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, куди політик вніс зміни 20 липня.

Елітна автівка куплена у ТОВ «Автосаміт на Столичному», яке належить колишньому нардепу Таріелу Васадзе.

«Салон Toyota Land Cruiser 200 - еталон розкоші і комфорту. Опинившись в салоні Toyota Land Cruiser 200, ви всім своїм єством відчуєте розкіш: багате шкіряно-дерев'яне оздоблення; чотирьохзонний клімат-контроль; навігаційна система з інтерфейсом Bluetooth; аудіосистема класу «преміум»; 14 подушок безпеки - і все це в переліку стандартного устаткування» - таку характеристику позашляховику дає київський сайт продажу автомобілів.

В е-декларації за 2016 рік Константіновський вказав, що має готівкою 10,4 млн грн, 500 тис. євро і $9,5 млн.

Як повідомляв «Главком», Генеральна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України («Ухилення від сплати податків і зборів»), в якому фігурує нардеп-мажоритарник В’ячеслав Константіновський.

Нагадаємо, що Константіновський на парламентських виборах 2014 року обраний народним депутатом в мажоритарному окрузі в Києві від політичної партії «Народний фронт». Однак наразі є позафракційним. Головним слоганом його виборчої кампанії, винесеним на білборди, стало речення «продав Ролс-Ройс – пішов на фронт». Правда,  по закінченню виборчої кампанії журналісти ловили депутата не на фронті, а на модних тусовках у Києві. 

До сфер впливу нардепа належить мережа ресторанів швидкого харчування «Пузата хата» и мережа ресторанів Carte Blanche.

13 липня 2017 року Константіновський написав заяву про складання депутатського мандата.