Стрілянина у центрі Парижа: загинув поліцейський

Поліція оточила Єлисейські поля у Парижі

Правоохоронці ліквідували нападника

Одного поліцейського було убито в результаті перестрілки у французькій столиці, ще двоє правоохоронців серйозно поранені. Інцидент стався на Єлисейських полях у Парижі, поліція ліквідувала нападника.

За попередньою інформацією, убитий поліцейський знаходився в патрульної автомашині.

Спочатку Reuters повідомляло, що другий співробітник органів правопорядку помер пізніше від отриманих поранень, натомість у МВС Франції спростували дану інформацію.

Злочинець, який атакував поліцейських в центрі французької столиці, вів прицільний вогонь по співробітниках правоохоронних органів, повідомив офіційний представник МВС республіки П'єр-Анрі Бранде, додає ТАСС.

«Нападник під'їхав на машині до екіпажу патрульної служби, вийшов з автомобіля і відкрив вогонь по співробітниках поліції. Після цього він кинув машину і спробував сховатися, але в результаті його було ліквідовано», - заявив він.

[TWITTER]

[/TWITTER]

За даними телеканалу BFMTV, зловмисник «був озброєний армійською зброєю, можливо автоматом Калашникова. Перестрілка була вкрай запеклою».

Наразі велика зона навколо Єлисейських полів перекрита.

«На місце прибули понад 30 автобусів з бійцями спецпідрозділів поліції, в тому числі підрозділи RAID по боротьбі з тероризмом. У небі кружляють вертольоти», - повідомляє радіостанція France Info.

Закрито станції метро, а також перекритий доступ в усі великі підземні автостоянки, що знаходяться під Єлисейськими полями і сусідніми вулицями.

Розслідування у зв'язку з інцидентом почав контртерористичний відділ поліції. Reuters з посиланням на три джерела в поліції припускає також, що даний інцидент міг бути спробою збройного пограбування.

Президент США Дональд Трамп висловив співчуття народу Франції.

«Це жахливо! Жахливі речі відбуваються сьогодні в світі. Схоже на ще одну терористичну атаку», - сказав Трамп.

[TWITTER]

[/TWITTER]