Студенти КПІ вимагають відставки ректора і проректора

На мітингу біля головного корпусу КПІ 24 жовтня було понад 150 людей

Протести проти корупції та неналежних умов проживання у Київському політехнічному інституті готові підтримати не тільки студенти, а й працівники вузу.

Про це в ефірі Громадського повідомив Іван Ніколенко, колишній голова студентської ради студмістечка КПІ, один з організаторів протестів студентів КПІ.

Сьогодні, студенти Національного технічого університету «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» влаштували акцію протесту. Студенти вимагали відставки ректора університету Михайла Згуровського та проректора Петра Ковальова через їхню можливу причетніст до корупції, іншою вимогою було — покращення умов для проживання та навчання.

Окрім студентів, учась в акції взяли викладачі вузу, також на мітинг прийшов депутат Київради від «Свободи» Володимир Назаренко.

«Не тільки студенти нас підтримують, мені буквально перед ефіром телефонували співробітники КПІ, які відкрито кажуть що «У нас є свої питання до адміністрації і ми б хотіли, щоб ви допомогли нам їх вирішити». Тобто це не тільки студенти», — сказав Ніколенко.

За його словами, на мітингу біля головного корпусу КПІ 24 жовтня було понад 150 людей.

«Це лише перший мітинг. В мене немає сумнівів, що кількість студентів, які будуть приходити на наступні мітинги, буде зростати», — зазначив він.

Студенти вийшли на демонстрацію після публікації у ЗМІ розслідування, згідно з яким ректор вузу Михайло Згуровський не вказав у своїх деклараціях спільний з сином будівельний бізнес у Чорногорії та кошти від продажу нерухомості в США.

У Міністерстві освіти і науки та Національному агентстві із запобігання корупції відрегаували на протести і заявили, що ухвалять відповідні рішення у разі виявлення фатків декларування недостовірної інформації ректором КПІ Михайлом Згуровським.