Суд наклав арешт на 890 га бучанських земель

У справі з земельною махінацією фігурують мери Бучі та Ірпеня

Генеральна прокуратура України вживає заходи щодо поновлення прав та законних інтересів мешканців м. Буча Київської області, а також держави при розслідування кримінального провадження за фактом незаконного вилучення земель лісового фонду та змін їх цільового призначення в межах Бучанської селищної ради площею 890 га, з подальшим незаконним переведенням вказаних земель до земель житлової та громадської забудови. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
«За клопотанням працівників прокуратури Печерським районним судом м. Києва накладено арешт на вказані земельні ділянки, що унеможливить їх подальше відчуження», - йдеться у повідомленні.
Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що 21 липня, співробітники правоохоронних органів провели обшуки в мерії Бучі та безпосередньо в маєтку міського голови Анатолія Федорука за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок та подальшої забудови. Його кум, мер сусіднього Ірпеня Володимир Карплюк (в 2010-2011 роках працював заступником міського голови Бучі з економічних питань), теж підозрюється причетності до цієї справи.

Справа, яку закидають мерам, стосується вилучення 890 га землі та незаконної передачі з них 14 га землі в приватну власність 141 підставній особі, а в подальшому –  екс-віце-спікеру Верховної Ради Ігорю Калєтніку.

Обом мерам, за даними ГПУ, інкримінується 364 КК – зловживання своїм службовим становищем, яка передбачає до 6 років ув’язнення. Однак, якщо буде встановлено перевищення службових повноважень за статтею 191 – строк може збільшитися до 12 років.