Суд призначив дату розгляду справи Януковича по суті

Екс-президент-втікач Віктор Янукович

На судове засідання 26 червня викликаються усі учасники процесу

Оболонський районний суд Києва призначив до розгляду по суті обвинувального акту щодо екс-президента Віктора Януковича, який підозрюється у державній зраді, на 10:00 26 червня.

«Суд ухвалив призначити судовий розгляд справи щодо Януковича у відкритому судовому засіданні приміщення Оболонського районного суду Києва з викликом усіх учасників процесу на 10:00 26 червня 2017 року», - сказав головуючий суддя В'ячеслав Дев'ятко.

За його словами, наразі відсутні підстави для призначення спеціального судового слідства.

«Це питання може бути вирішене за клопотанням обвинувачення в разі неявки підозрюваного на судове засідання», - сказав Дев'ятко.

Він додав, що на наступному засіданні суд заслухає обвинувальний акт і визначить порядок дослідження доказів.

Суд працюватиме до 17:00 з перервою з 13:00 до 14:00.

Крім того, суд визначив, що засідання у справі Януковича також відбудуться 29 червня, 6, 12 та 13 липня, 3, 10, 17, 23 та 31 серпня 2017 року.

Нагадаємо, 16 червня Оболонський районний суд Києва продовжив підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням у державній зраді екс-президента Віктора Януковича.

Раніше Янукович заявив про бажання взяти участь у суді й висунув свої умови.

В березні прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Януковича. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Оболонський суд Києва 4 травня розпочав підготовче засідання у справі про держзраду Януковича.