Суд в окупованому Криму продовжив ув’язнення Чийгоза

Судове засідання пройшло стрімко

Сьогодні, 3 серпня, в окупованому Криму підконтрольний Росії суд, розглянувши апеляцію на продовження терміну утримання під вартою фігуранта «справи 26 лютого» Ахтема Чийгоза, залишив його під вартою. Про це повідомляє його адвокат Микола Полозов.
«Суд за скаргою тримання під вартою Ахтема Чийгоза пройшов стрімко. Прогнавши за 20 хвилин всі стадії, судді пішли до нарадчої кімнати... Залишили під вартою», – повідомив він у Твіттері.
У вівторок, 2 серпня, в Сімферополі підконтрольний Росії Верховний суд Криму почав розглядати по суті «справу 26 лютого» щодо Ахтема Чийгоза. За інформацією Полозова, судове слухання у режимі відеоконференції проходило з паузами, оскільки відеозв'язок із СІЗО обривався кожні 5 хвилин.
20 липня суд на закритому засіданні розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо – щодо Ахтема Чийгоза, і окремо – щодо інших фігурантів процесу.
Після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії «Русское единство», якою керував на той момент нинішній глава Криму Сергій Аксьонов.
Правозахисний центр «Меморіал» у Росії визнав політв'язнями фігурантів «справи 26 лютого», яких утримують під вартою – Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.