Суд виправдав скандально відомого мера Миколаєва

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич

Раніше на Сєнкевича було складено два протоколи про корупційні дії

Суд закрив провадження щодо адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, стосовно міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Таке рішення 6 жовтня ухвалив Центральний райсуд міста Миколаєва.

«Провадження по справі про вчинення Сєнкевичем Олександром Федоровичем адміністративних правопорушень, передбачених ч.1, ч 2 ст. 172-7 КУпАП - закрити через відсутність складу адміністративних порушень», - йдеться у рішенні суду, яке у судовому засіданні зачитав суддя Іван Дірко.

Своє рішення суддя обгрунтував тим, що доводи прокуратури базуються лише на припущенні про наявність приватного інтересу, тоді як матеріали справи свідчать про уявний, а не реальний конфлікт.

Зазначимо, що на Сєнкевича було складено два протоколи про корупційні дії: перший - за те, що не заявив про конфлікт інтересів при голосуванні за свою зарплату під час першої сесії міської ради 24 листопада 2015 року, а другий - за безпосереднє голосування. Обидва протоколи були об'єднані в одне провадження.

Міському голові Миколаєва з другої спроби вручили протокол про корупційне правопорушення, бо на сесії міськради у листопаді 2015 року, де йому призначали ранг і зарплату, не заявив про конфлікт інтересів. Спочатку він відмовився зустрітися з представниками Департаменту захисту економіки Нацполіції України, які прибули з Києва вручити протокол.

Подія набула широкого резонансу й обросла чутками. Одні казали, що, мер, мовляв, дуже злякався і наказав не впускати до себе нікого. Інші стверджували, що він тікав через балкон. Згодом Сєнкевич усе це заперечив і отримав протоколи. При цьому він зазначив, що винним себе не вважає. За його словами, він дійсно проголосував за свою зарплату, але, оскільки це була перша його сесія у статусі міського голови, то просто не був достатньо проінформований як себе поводити.

5 жовтня позачергова сесія Миколаївської міської ради визнала незадовільною роботу і достроково припинила повноваження міського голови Миколаєва Сєнкевича. Це рішення ухвалене у тому числі і через наявність проваджень, які 6 жовтня закрив суд.