Суд задовольнив клопотання щодо допиту Януковича в режимі відеоконференції

Також у режимі відеоконференції повинен бути допитаний колишній командувач внутрішніми військами Станіслав Шуляк.

Суд задовольнив клопотання адвоката екс-беркутівців про допит у режимі відеоконференції побіжного екс-президента України Віктора Януковича як свідка, передає «Ліга».

Відповідне рішення було прийнято сьогодні колегією суддів Святошинського райсуду Києва.

«Клопотання захисту про допит свідків Януковича і Шуляка шляхом проведення відеоконференції з території іншої держави задовольнити. Зобов'язати сторону захисту за запитом суду підготувати необхідні документи для оформлення необхідної допиту в порядку міжнародно-правової допомоги», - оголосив головуючий суддя Сергій Дячук.

«Зараз це клопотання задоволено частково для того, щоб захист надав суду документи, і тільки після цього суд буде направляти або вирішувати питання про звернення до Мін'юсту, щоб відомство надалі звернулося з міжнародно-правовим запитом до РФ», - сказав прокурор ГПУ Яніс Симонов.

За його словами, ГПУ досі немає підтвердження від Російської Федерації, що Янукович перебуває на території цієї держави.

Суд постановив до участі у справі залучити як співвідповідачів главу Нацполіції в Києві та Міністерство внутрішніх справ. Наступне судове засідання призначено на 17 травня, 11:30.

Адвокат екс-беркутівців, підозрюваних у вбивствах 48 учасників Майдану, просив суд допитати Віктора Януковича як свідка.