Суд залишив Александровську під арештом та призначив їй медичну експертизу

Фото espreso.tv

Адвокати екс-нардепа вже втретє намагалися оскаржити запобіжний захід, який їй обрали ще на початку липня

Київський райсуд Харкова залишив без змін рішення про утримання в СІЗО екс-голови місцевого обкому забороненої КПУ Алли Александровської, повідомляє телеканал «112 Україна».

Адвокати екс-нардепа Алли Александровської вже втретє намагалися оскаржити запобіжний захід, який їй обрали ще на початку липня, у вигляді тримання під вартою. Адвокати екс-нардепа вимагали змінити запобіжний захід на домашній арешт. Втім Київський районний суд Харкова залишився непохитним і залишив без змін рішення суду першої інстанції, тож Александровська поки залишиться у СІЗО.

Зазначалося також, що захист Александровської стверджує, що в неї дуже великі проблеми зі здоров'ям, зокрема ішемічна хвороба серця, високий тиск та варикоз, і перебування у СІЗО шкодить її здоров'ю. Адвокати надали суду висновки приватного лікаря, який оглядав Александровську.

Втім, суд вирішив, що у якості доказів сприймати висновки приватного лікаря не можна, тому зобов’язав прокуратуру та слідство призначити судово-медичну експертизу, яка або підтвердить, або спростує важкий стан Александровської.

Нагадаємо, 28 червня колишнього першого секретаря Харківського обкому Комуністичної партії України Аллу Александровську затримали співробітники Служби безпеки.

За повідомленням СБУ, екс-лідер харківських комуністів Алла Александровська та її син Олександр за завданням спецслужб РФ давали хабарі за створення особливого регіону «Слобожанщина». Пізніше стало відомо, що Александровській оголошено про підозру за двома статтями - ст. 110 і ст. 369 КК.

Александровська та її син нібито намагалися підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту та до президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували 9 тис. дол. Зазначимо, в кінці червня суд залишив під вартою харківську екс-комуністку Олександровську на 60 днів. Після цього Апеляційний суд залишив звинувачувану під вартою.