Супрун прокоментувала рішення комітету Ради щодо її звільнення: «Ми діємо правильно»

Уляна Супрун зазначила: такі рішення від комітету дозволяють зрозуміти, що вони «все роблять правильно»

Очільниця МОЗ вважає, що «стара система» намагається зберегти статус-кво

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вважає постанову звернення комітету Верховної Ради до уряду щодо свого звільнення та звільнення свого заступника Олександра Лінчевського відповіддю старої системи та знаком, що вони «діють правильно».

Про це очільниця МОЗ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Супрун вважає, що «стара система» намагається зберегти статус-кво.

«Сприймаємо вчорашню постанову комітету з питань охорони здоров'я про звернення до Кабінету міністрів України з вимогою звільнити команду агентів змін МОЗУ — як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво», — вказала Супрун.

Також вона зазначила, що такі рішення від комітету дозволяють зрозуміти, що вони «все роблять правильно».

«Дуже добре, що регулярно отримуємо такий фідбек. Це допомагає розуміти, що ми діємо правильно і виконуємо суспільний запит на справжні зміни», — написала Супрун.

2 жовтня комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав постанову звернення до Кабінету міністрів про звільнення виконувачки обов'язків міністера охорони здоров'я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського.

3 квітня Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я висловив недовіру виконувачці обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун і схвалив проект звернення до уряду про її звільнення.

Рішення щодо рекомендації звільнення Супрун комітет ухвалив після заслуховування звіту Супрун та її заступників.

Серед численних претензій до Супрун Богомолець назвала стрімке підвищення кількості медпрацівників, які виїжджають за кордон; зниження рівня вакцинації населення; зрив міжнародних закупівель ліків, а також зниження держфінансування лікування онкологічних та серцево-судинних захворювань.

Проект постанови №5642 внесений до парламенту ще 16 січня 2017 року, ініціаторами постанови є представники «Опозиційного блоку» Ігор Шурма та Олександр Вілкул.