Супутник зафіксував нафтову пляму у районі, де імовірно упав літак EgyptAir

Експерти продовжать вивчення зображень супутників

Європейський супутник «Сентінел-1А» виявив нафтову пляму в східній частині Середземного моря, в тому ж районі, де вчора зник літак єгипетської авіакомпанії EgyptAir, який прямував з Парижа до Каїра. Про це повідомляє сайт Європейського космічного агентства.
«Зображення було отримано о 18:00 за центральноєвропейським часом. Агентство передало інформацію у відповідні органи для підтримки пошукових операцій», - йдеться у повідомленні.
В агентстві також повідомили, що з моменту зникнення літака фахівці провели ретельний аналіз супутникових даних, щоб визначити які-небудь вказівки на уламки або нафтову пляму у морі.
За даними супутникового знімка, пляма знаходилася приблизно в 40 км на південний схід від останнього відомого місцезнаходження літака. Пляма довжиною близько 2 км. Втім відзначається, що немає жодної гарантії, що це пляма саме від зниклого літака.
Друге зображення, отримане сьогодні вранці, показує, що пляму віднесло приблизно на 5 км.
Інший супутник Сентінел-2А буде проходити над тією ж областю 22 травня, і експерти продовжать вивчення зображень.
Обидва супутники були запущені в рамках програми моніторингу довкілля в Європі, пише Європейська правда.

Раніше єгипетські посадовці заявили, що у Середземному морі виявлені уламки лайнера. За словами представника єгипетської армії, уламки та речі пасажирів знайшли за  від Александрії. Потім міністр оборони Греції повідомив, що пошукові команди виявили людські останки, валізи і два крісла зі зниклого літака.

Як повідомлялося, літак Airbus A320 компанії Egyptair, який вилетів із Парижа 18 травня о 23.09 до Каїра, зник із радарів близько 2.45 ранку після того як зайшов у повітряний простір Єгипту.

За останніми даними, літак упав у море поблизу грецького острова Карпатос.

На облавку літака перебували 56 пасажирів, у тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу. Більшість пасажирів зниклого літака Egyptair – єгиптяни і французи.