Таранов повинен був завтра вийти з відпустки на роботу - радник президента

Фото з відкритих джерел

В Адміністрації Президента шоковані загибеллю заступника голови АП Андрія Таранова

Загиблий заступник глави Адміністрації президента Андрій Таранов повинен був завтра вийти з відпустки на роботу. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив радник президента України Юрій Бірюков.

«Я сам про це дізнався п'ять хвилин тому і в повній розгубленості і страху, бо я з Андрієм Івановичем знайомий ще з літа 2014 року, ще до того, як він очолив в АП напрям силових відомств. Він же умовно працював волонтером, він організував силову групу спецназу, він проводив курси навчання, тренінги. Загалом, він же був військовий з колосальним досвідом, з досить унікальним досвідом. І потім ми з ним разом два роки постійно стикалися і працювали за напрямом зв'язки Міноборони і АП. Для мене це жахлива, неймовірна якась новина», - говорить Бірюков.

За словами радника президента, Таранов вже кілька років працював без відпусток, і щойно «відірвав» для себе кілька днів для відпочинку.

«Я взагалі поки не уявляю, хто тепер може його замінити. Він працював у різних силових структурах протягом своєї кар'єри, він у цьому питанні був досить унікальний своєю універсальністю знань, і як тепер, чесно, не уявляю. Він два роки працював без відпусток, і останнім часом викроїв якісь дні, хоч трохи відпочити, і ось повинен був з відпустки завтра вийти на роботу», – додає він.

Нагадаємо, у Національнії поліції України підтвердили факт загибелі на водному мотоциклі заступника глави Адміністрації президента Андрія Таранова.

За попередньою інформацією, транспортний засіб, яким він керував, а саме скутера, скоїв зіткнення з іншим плавзасобом.

Відомості про подію внесено до ЄРДР за ст. 291 КК України (порушення чинних правил на транспорті). На місці працює слідчо-оперативна група.