Тайвань відповів на залякування з боку КНР

Тайвань: Міжнародний аеропорт Taoyuan

Пекін змушує міжнародні авіакомпанії визнати Тайвань частиною КНР

Міністерство закордонних справ невизнаної Республіки Китай на Тайвані виступило із рішучим протестом проти спроб Пекіну змусити міжнародні авіакомпанії називати Тайвань частиною КНР. Про це повідомляє ресурс Global Security.

За словами представника МЗС острівної країни Тайвань залишиться Тайванем, не зважаючи на тиск із боку КНР. Зовнішньополітичне відомство Республіки Китай нагадало про те, що Тайвань ніколи не управлявся КНР. Дану заяву було опубліковано після того як Пекін розкритикував шість авіакомпаній після того як ті вчасно не внесли зміни до назв своїх рейсів.

Ультиматум Пекіну до міжнародних авіакомпаній було названо втручанням в міжнародні авіаперевезення. МЗС Республіки Китай в заяві також не забуло нагадати про те, що на Тайвані є демократична політична система чого немає на материковому Китаї. 

Всього із квітня 2018 року Пекін звернувся до 44 міжнародних авіаперевізників, щоб ті внесли зміни до розкладу рейсів, що визначали б Тайвань як невід’ємну територію КНР. Першопочатково компанії мали зробити зміни за місяць, проте потім час було продовжено до 25 липня. Відповідні зміни вже внесли Air Canada, Turkish Airlines, Singapore Airlines та Emirates&Scoot.