Тіллерсон прокоментував звільнення Мосула від бойовиків ІДІЛ

Державний секретар США Рекс Тіллерсон 

Міжнародна коаліція продовжить діяти над знищення «Ісламської держави» на території Іраку

Держсекретар США Рекс Тіллерсон привітав уряд і народ Іраку зі звільненням Мосула від терористів «Ісламської держави», однак висловив переконання в тому, що тепер треба зробити ще багато роботи для повного розгрому радикалів.

Заяву Тіллерсона розповсюдила прес-служба Держдепартаменту США.

«Від імені президентаТрампа і американського народу я вітаю прем'єр-міністра аль-Абаді і народ Іраку з звільненням Мосула. Це важлива віха в глобальній боротьбі з ІДІЛ, яка підкреслює успіх міжнародних зусиль під керівництвом іракських сил безпеки» , - вказав Тіллерсон.

«Під керівництвом Іраку, США і партнери коаліції продовжать працювати разом з ООН для стабілізації ситуації в звільнених районах Мосула і сприяння поверненню тимчасово переміщених мирних жителів додому», - наголошується в документі.

«Має бути ще багато роботи для розгрому ворога. Міжнародна коаліція буде діяти разом з нашими іракськими партнерами з тим, щоб ІДІЛ була знищена на території Іраку», - резюмував Тіллерсон.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив в неділю, 9 липня, про перемогу над «Ісламською державою»  в Мосулі.

Терористи захопили Мосул влітку 2014 року. Місто було фактичною столицею ІДІЛ в Іраку. Операція зі звільнення тривала з жовтня 2016 року. Іракську армію підтримувала міжнародна коаліція під проводом США. Триває також операція зі звільнення від ІДІЛ бастіону ісламістів у Сирії - міста Ракки.