Тіллерсон заявив, що режим Асада 50 разів використав хімічну зброю

Лавров наголосив, що Росія вимагає щодо цього «об'єктивного розслідування»

Держсекретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон назвав ракетні удари по Сирії обгрунтованими у відповідь на використанням режимом Башара Асада хімічної зброї, що було 50 разів.

Про це він заявив за результатами зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

«Удари по Сирії з боку США — вони обгрунтовані, і вони були спрямовані проти використання Асадом хімзброї, а такого було 50 випадків. Режим Асада застосував хіматаки 50 разів», — заявив Тіллерсон.

У свою чергу Лавров наголосив, що Росія вимагає щодо цього «об'єктивного розслідування».

«Наші дослідження свідчать, що є пара місць, де зберігається хімзброя під контролем екстремістів. Що стосується розслідування про застосування хімзброї, є багато механізмів, як розслідувати такі випадки. У нас до них багато питань. Звинувачення, які надходять на адресу сирійського уряду — всі вони засновані на якихось дивних організаціях. Наприклад, повністю дискредитували себе «Білі шоломи», — заявив Лавров.

Також він сказав, що «не було ознак отруйних речовин» у Сирії.

«Після нальоту цих літаків взагалі не було ознак говорити, що там були отруйні речовини. Ми на 100% переконані, що якщо колеги в ООН і Гаазі будуть ухилятися — це значить, що вони не хочуть встановити істину», — заявив Лавров.

«Як говорив Путін неодноразово: ми не робимо ставку на конкретного політика. Ми виступаємо за те, щоб вони сіли і домовилися», — додав Лавров щодо ситуації з режимом Асада.