Трамп назвав Росію та Китай загрозою для нацбезпеки США

Президент США Дональд Трамп

У список загроз потрапили також КНДР, Іран і транснаціональні злочинні організації

Російська Федерація (РФ) та Китайська Народна республіка (КНР) названі загрозою для Сполучених Штатів Америки (США) на зовнішньополітичній арені.

Про це йдеться в оновленій Стратегії національної безпеки США, опублікованій сьогодні на сайті Білого дому.

Документ містить 68 сторінок й підписаний президентом США Дональдом Трампом.

«Китай та Росія кидають виклик американській владі та інтересам. Вони сповнені рішучості нарощувати свої збройні сили, а також контролювати інформацію, щоб придушити суспільство та розширити вплив», - йдеться в документі.

У стратегії наголошується, що розвиток російських та китайських сучасних озброєнь несе загрозу критичній інфраструктурі США. Серед загроз також названі Північна Корея (КНДР) і Іран, які шляхом спроб дестабілізації в регіонах створюють загрози США та їх союзникам. Крім того, загроза виходить від терористів-джихадистів і транснаціональних злочинних організацій.

«Хоча ці проблеми різняться за своєю природою та величиною, вони в корені однакові для всіх, хто цінує свободу», - йдеться в документі.

Згідно зі стратегією, дані загрози вимагають від США переглянути свою політику останніх двох десятиліть.

Як відомо, на думку глави МЗС України, внесення в санкційний список США людей з оточення президента Росії Володимира Путіна, яке очікується в лютому, може змусити РФ піти з Донбасу.

Нагадаємо, 14 грудня лідерикраїн Європейського союзу схвалили політичне рішення про продовження секторальних економічних обмежувальних заходів проти Росії, введених за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України. 

Також повідомлялося, що у Трампа встановили черговий дедлайн впровадження санкцій проти РФ.