Трамп пригрозив Туреччині «великими санкціями»

Дональд Трамп

Трамп пообіцяв, що США накладуть великі санкції на Туреччину за тривале затримання пастора Ендрю Брансона

Президент США Дональд Трамп пригрозив Туреччині запровадженням «великих санкцій» за тривале затримання американського християнського пастора Ендрю Брансона.

Про це Трамп написав у Twitter.

«Сполучені Штати накладуть великі санкції на Туреччину за тривале затримання пастора Ендрю Брансона, великого християнина, сімейного чоловіка та чудової людини. Він сильно страждає. Цей безневинний чоловік віри має бути звільнений негайно!», - написав Трамп.

Віце-президент США Майк Пенс також заявив, що в разі подальшого утримування Туреччиною Брансона його країна застосує значні санкції.

50-річний Брансон - християнський пастор-євангеліст з Північної Кароліни. Його звинувачують у шпигунстві та «вчиненні злочинів від імені терористичних груп, не будучи членом». За одним звинуваченням йому загрожує 20 років ув'язнення, за іншим - 15 років. Брансон рішуче відкидає звинувачення.

26 липня Брансона відпустили під домашній арешт через проблеми зі здоров'ям після 21 місяця за ґратами. Розгляд його справи відклали до 12 жовтня.

Нагадаємо, в американському Сенаті незабаром представлять законопроект, що передбачає введення додаткових санкцій проти Росії.