Трамп відповів на критику: я впевнений в моїх розвідниках

Президент США Дональд Трамп на саміті у Гельсінкі
Фото: ЕРА

Раніше Трамп не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США

Президент США Дональд Трамп відповів на звинувачення в тому, що він більше вірить президенту РФ Володимиру Путіну, ніж розвідці своєї країни.

Про це він написав у twitter.

«Як я сказав сьогодні і неодноразово раніше: Я дуже впевнений в моїх розвідниках. Тим не менш, я також усвідомлюю, що щоб побудувати світле майбутнє, ми не можемо виключно фокусуватися на минулому - як дві найбільші в світі ядерні держави, ми повинні порозумітися!» - заявив Трамп.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Як повідомлялось, під час прес-конференції у Гельсінкі після особистої зустрічі з Путіним Трамп не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

У 2016 році американські спецслужби дійшли до висновку, що Росія стоїть за спробами домогтися поразки Гілларі Клінтон на президентських виборах, зокрема, санкціонувавши проведення кібер-атак та кампанії із поширення фейкових новин у соціальних мережах.

Нагадаємо, у зв'язку із критикою з боку конгресменів зустрічі президента США Дональда Трампа та й президента Росії Володимира Путіна, Трамп скликає закриту нараду із членами Конгресу.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Сенатор-республіканець назвав цю прес-конференцію «одним із найганебніших виступів американського президента», а саміт у Гельсінкі «трагічною помилкою».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.