Трамп відреагував на публікації про розмови свого генпрокурора із послом РФ

Трамп заявив, що у Хілларі Клінтон були куди більш тісні зв'язки з Росією

Дональд Трамп звинуватив Хілларі Клінтон у «тісних зв'язках» з Росією

Президент США Дональд Трамп в суботу відреагував на публікації американських ЗМІ, що оприлюднили напередодні інформацію про раніше невідомі переговори генерального прокурора Джеффа Сешнса з послом Росії Сергієм Кисляком.

У серії повідомлень в своєму Twitter, перше з яких було опубліковано в 3.30 ранку, глава Білого дому звинуватив газету The Washington Post у поширенні «нелегальних витоків інформації», а газету The New York Times - в зриві операції спецслужб щодо усунення лідера угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра Аль-Багдаді.

При цьому президент США нагадав, що, як глава держави, має привілей помилування будь-якого громадянина Сполучених Штатів за вчинення будь-якого злочину.

«Ми всі знаємо, що у президента США є повне право помилування, але навіщо про це думати, якщо єдиний злочин поки - це витоки проти нас. Брехливі новини», - написав Дональд Трамп.

Публікації про таємні переговори генпрокурора Сешнса він також назвав «черговим витоком», заявивши, що повідомлення про будь-які дії співробітників його адміністрації «повинні припинитися».

Дональд Трамп також повідомив, що «дуже багато» запитують його про те, чому глава мін'юсту США і спеціальний прокурор досі не приступили до розслідування «злочинів», скоєних Хілларі Клінтон і колишнім директором ФБР Джеймсом Комі.

Він заявив, що, на відміну від співробітників його передвиборного штабу, у Хілларі Клінтон були куди більш тісні зв'язки з Росією.

«... Як щодо всіх зв'язків Клінтон з Росією, включно з організацією (Джона) Подести, уранову угоду, перезавантаження (відносин) з Росією, виступи, які коштують дуже дорого, і так далі», - задав питання президент США.

Дональд Трамп також заявив, що його син - Дональд-молодший - добровільно і «відкрито» передав всю електронну переписку з представниками Росії «журналістам і владі», в той час, як «злочинниця Хілларі Клінтон» стерла 33 тисячі повідомлень електронної пошти зі свого приватного сервера, який вона використовувала для службового листування. «Стерла і опрацювала кислотою», - додав в дужках Дональд Трамп.

Нагадаємо, напередодні газета The Washington Post з посиланням на джерела в спецслужбах повідомила про деталі розмов між генеральним прокурором США Джеффом Сешнсом і послом Росії Сергієм Кисляком. За твердженням видання, під час передвиборної кампанії вони обговорювали позицію Трампа по відношенню до Росії, санкції і можливий розвиток двосторонніх відносин.

Під час слухань у Сенаті сам Сешнс факт проведення таких переговорів незмінно заперечував.

Одночасно газета The New York Times розповіла, що президент Трамп проводить консультації зі своїми адвокатами, з'ясовуючи, наскільки широко він може використовувати право на помилування, надане главі Білого дому.