Туреччина з президентом Ердоганом ніколи не буде членом ЄС – МЗС Німеччини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Міністр закордонних справ Німеччини заявив, що турецький уряд і Ердоган йдуть в протилежному напрямку від цінностей Європи

Туреччина не зможе вступити в Європейський союз до тих пір, поки президентом країни залишається Реджеп Таїп Ердоган.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель після того, як президент Туреччини закликав громадян Німеччини турецького походження проігнорувати вибори в Бундестаг, повідомляє Reuters.

«Це очевидно, що Туреччина ніколи не буде членом ЄС. Причина не в нас, а в тому, що турецький уряд і Ердоган йдуть в протилежному напрямку від цінностей Європи», - заявив Габріель.

Раніше президент Реджеп Ердоган закликав вихідців з Туреччини, які проживають у Німеччині, не голосувати на майбутніх виборах за чинного канцлера Німеччини Ангелу Меркель і за лідера Соціал-демократичної партії Мартіна Шульца.

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель назвав заклик Ердогана «грубим втручанням у передвиборну кампанію». Він звернувся до громадян Німеччини турецького походження з проханням «взяти участь у виборах в бундестаг і вибрати демократичну партію».

Нагадаємо, голова впливової фракції Європарламенту - Європейської народної партії - Манфред Вебер заявив, що Європейському Союзу слід припинити переговори про приєднання Туреччини до спільноти.