Туристи втратили 21 млн валіз за минулий рік

Майже половина багажу була загублена під час пересадки з рейсу на інший рейс

Приблизно 21.6 млн валіз з багажем «не дорахувалися» туристи за минулий рік - такі дані представив сервіс SITA. Найбільш ризикованим у сенсі втрати багажу виявилися стикувальні рейси - на них припадає майже половина випадків.

За наведеною статистикою, 47% було втрачено при трансфері (в основному при перевантаженні багажу на стикувальних рейсах), 16% - не було завантажено на борт літака, 4% - відправлено не за призначенням, 4% - втрачено під час вивантаження з борту повітряного судна, 29% - втрачено з інших причин.

Згідно Монреальської конвенції, відповідальність за такі казуси несе саме перевізник. Однак для отримання компенсації в першу чергу туристу необхідно звернутися до співробітників аеропорту або в стіл знахідок (Lostluggage / BaggageClaim / HelpDesk) і зажадати заповнення акту щодо проблем при перевезенні багажу (P.I.R.), щоб офіційно заявити про те, що трапилося, скласти опис зниклого багажу або пошкоджень. Якщо турист не заповнить акт про пошкодження або втрату, то авіакомпанія, швидше за все, відмовиться розглядати подальші претензії.