У Акапулько серед білого дня застрелили чотирьох людей

фото: Associated Press

Кількість вбивств у Мексиці за останній рік зросла на 31%

Щонайменше чотири людини були вбиті на тихоокеанському курорті Акапулько, який став гарячою точкою в сучасній Мексиці. Про це повідомляє Associated Press.

За словами журналіста агентства, серед білого дня у неділю він побачив чотири тіла на центральному бульварі Акапулько, в тому числі і людину, яка лежала на асфальті без ознак життя з рожевим рушником на обличчі. Пішоходи спостерігали з пішохідного мосту, як поліція розчищає собі місце.

Журналіст відзначає, що колись гламурний Акапулько наздогнала хвиля насильства – так само, як і всю Мексику. За офіційними даними, в червні зареєстровано 2234 вбивства. Протягом перших шести місяців 2017 року розпочато розслідування 12 тис. 155 вбивств по всій країні, що на 31% більше за аналогічний період минулого року.

Раніше повідомлялося, що ще однією «гарячою точкою» залишається Африка. Так, у Буркіна-Фасо бойовики забігли в ресторан і відкрили вогонь по клієнтам, що сидять за столиками, а також людям, що знаходяться на літній терасі. Багато люди були дуже налякані, так як подібний напад відбувся в січні минулого року і викликала загибель 30 осіб. Загальна кількість жертв, за даними AFP, досягло 17 осіб.